Header foto Ontdek zoveel meer

Op het water

Door het ontbreken van zware stroming, maar met de aanwezigheid van een zeewind, is het Grevelingenmeer een fijn water voor verschillende soorten watersport. Geen wonder dat er diverse duik-, zeil- en surfscholen zijn die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Of ga mee met een rondvaart en met een beetje geluk ontdek je hoe de zeehondjes liggen te zonnen op hùn privéstrand. 

Varen

Een rondje varen op het Grevelingenmeer is niet alleen voorbehouden aan de mensen met een vaarbewijs en/ of een eigen boot. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om een boot te huren, al dan niet te bevaren met een vaarbewijs. Laat je tijdens je vaartocht verrassen door de zeehondjes en de rondgrazende runderen op één van de vele eilandjes. En vergeet vooral niet aan te meren bij een aanlegsteiger op zo’n eilandje voor een unieke picknick. De jachthavens zijn er in allerlei soorten en maten; van klein, onbemand en nostalgisch, tot grote havens met veel bedrijvigheid en luxe voorzieningen.

Bekijk hier de jachthavens op de kaart

Meer actief

Wanneer je naar het meer kijkt, zie je altijd bedrijvigheid. Zeil-, vissers- en motorbootjes, waterskiërs, surfers en duikers die terug komen van hun ontdekkingstocht onder water.
Door de aanwezigheid van zeewind en het ontbreken van een sterke stroming, is windsurfen een heerlijke bezigheid op het meer. De voorzieningen rondom het meer zijn voortreffelijk te noemen; grote parkeerplaatsen direct aan het water en openbare toiletten en douches.

Goud en Grevelingen

De link tussen Olympisch goud en het Grevelingenmeer wordt niet snel gelegd, maar hij is er wel degelijk. Windsurfer Dorian van Rijsselberghe gaf surflessen op het meer en besteedde zijn vrije uurtjes om op het Grevelingenmeer zijn techniek bij te schaven. Het resultaat; met overmacht een gouden medaille en vlaggendrager tijdens de afsluitingsceremonie!  

Sup(er)

Staand op een surfplank je al peddelend voortbewegen. Klinkt misschien simpel, maar StandUpPaddling is een ware test op het gebied van kracht, souplesse en evenwicht. En daar dan weer de juiste balans van!
Bijkomend voordeel is dat je ook kan SUPPEN als het windstil is.

Waterjump

Dé nieuwe spectaculaire attractie op de Brouwersdam. Een ski- en snowboardschans van bijna 8 meter hoog, 25 meter lang en 5 meter breed. Waaghalzen oefenen adembenemende sprongen op het water. Grenzen verleggen dus…én verzekerd van een frisse duik in het Grevelingenmeer! Skiërs, snowboarders, fietscrossers, inlineskaters en skateboarders, maar ook voor kinderen is het een spetterende attractie!

Lees meer over de waterjump

Wat een (zand)plaatje!

Hompelvoet, Dwars-in-de-weg en Stampersplaat..... we hebben het over eilandjes! Deze voormalige zandplaten zijn uitgegroeid tot prachtige natuurgebieden, waarvan er een aantal vrij bezocht mogen worden. Daarbij zorgen ze voor extra variatie en uitdaging tijdens je tocht op het water. 

Hompelvoet

Het gebied ligt ten zuiden van Ouddorp. Het eiland stond al voor de afsluiting van de Grevelingen in de belangstelling van natuurliefhebbers vanwege de diverse soorten kustvogels. In 2007/2008 is een nieuw eiland op westpunt van Hompelvoet aangelegd. Met het doel een aantrekkelijke broedplaats te maken voor kustvogels. De Hompelvoet heeft zich ontwikkeld tot een eiland met grote, open en zeer bloemrijke vlakten en ruige struwelen.  De Hompelvoet wordt begraasd met Fjordenpaarden die er het hele jaar blijven. Vanaf half mei komen daar koeien en kalveren bij, die half november weer worden weggehaald. In het broedseizoen (15 maart t/m 15 augustus) is het eiland niet toegankelijk. In deze periode wordt het eiland bewaakt door een vogelwachter, die de vogels observeert en tellingen verricht.

Veermansplaat

De Veermansplaat is een onbewoond eiland in het Grevelingenmeer, tussen de haven van Bommenede en de Slikken van Flakkee. Het eiland is 3,7 km² groot (370 hectare) en is langgerekt, met een breedte van circa 1 km en een lengte van circa 4 km. Na de afsluiting van de zeearm in 1971 is de Veermansplaat veranderd van een zandplaat tot het meest begroeide eiland in de Grevelingen. Er komen veel duindoornstruiken en wilgen voor. Langs de randen liggen schelpenbanken en slikachtig terrein. Voor de watersport is er een aanlegsteiger. De Veermansplaat wordt begraasd met Shetlandpony's en met koeien.