Header foto Ontdek zoveel meer

Onder water

Of je nu een beginnende of een zeer ervaren duiker bent, de Grevelingen is een (w)onderwaterparadijs! In het grootste zoutwatermeer van West-Europa (want dat is het Grevelingen!) zijn de klei- en zanddeeltjes door het stilstaande water naar de bodem gezakt, zodat je onder het water een helder zicht hebt. Van anemonen, grondel, muiltjes en paling tot botervisjes en haring. Nog geen duikervaring? Geen probleem. De Grevelingen is een uitstekend gebied om kennis te maken met de unieke onderwaterwereld van de Delta. Bekijk de duiklocaties op de kaart

Spot de zeehond

Als je langs het water fietst of wandelt kan je met een verrekijker de zeehonden bij de Roggeplaat zien zonnen. Ook bij de sluizen van de Brouwersdam aan de Noordzeezijde zijn regelmatig zeehonden te zien. Doe een excursie als je de zeehondjes van nog dichterbij wilt zien. Bang zullen ze niet voor je zijn, ze zullen zich eerder uitsloven!  Een paar weetjes:
Een zeehond eet per dag 4 tot 8 kilo vis, hij kan bijna 35 km per uur zwemmen en wordt tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij slaapt rechtop in het water, als een grote dobber, of op de bodem. Na een halfuur moet hij weer even boven water komen om adem te halen.