Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:Kijkuitpolder (9)

Duiklocatie:Kijkuitpolder (9)

Zonnemaire (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 9

Beschrijving

Er zitten hier zomers enorm veel grondeltjes en allerlei verschillende soorten garnalen en aasgarnalen.

De vaargeul ligt dicht bij deze duikplaats. De maximale diepte bij deze duikplaats is daardoor slechts 3 meter. Maar zelfs op deze summiere diepte is hier veel te zien. Ook is dit een ideale oefenplek voor onderwaterfotografen. Door de geringe diepte is er veel daglicht en meestal veel onderwaterleven.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:Kijkuitpolder (9)
  • Adres
    Zeedijk Zonnemaire

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
  • Bij/aan een meer
Dolphins Dive Centre
Brouwershaven

Kenmerken

Algemeen

10 m
200 m

Veel stenen zijn er niet te vinden, maar oude oesters fungeren als harde ondergrond zodat er toch genoeg kan groeien of een schuilplaats kan vinden. Er zitten hier zomers enorm veel grondeltjes en allerlei verschillende soorten garnalen en aasgarnalen. Dieper dan 10 meter hoef je hier niet te gaan, daar vindt je niet veel leven meer. Als je het niet erg vind om boven de 10 meter diepte te duiken kun je hier een heel mooi stukje onbedorven Zeeland zien.

Als je over de dam loopt naar het noorden (tot de bocht weer naar het westen afwijkt) kom je bij een golfbreker. Deze dam ligt dicht bij de vaargeul en is mooi begroeid. Hoewel je hier niet diep hoeft te gaan omdat de bodem hier vrij kaal is met alleen wat gaten waar palingen in huizen. Heel mooi is de ketting van de boei en onderwater staan nog wat mooi begroeide restanten van palen. Zorg wel dat je over de bodem weer terug zwemt want een vrije opstijging in de vaargeul is af te raden.

Voorwaarden

Ga niet te ver uit de kant, dan kom je in het betonde vaarwater en daar mag je niet duiken. Dit zijn visgronden. Er kunnen vistuigen staan van beroepsvissers. Laat de vistuigen met rust.

Kenmerken

  • Grevelingenmeer
  • Duiken
  • Snorkelen
Binnenwater
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee