Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:Werkhaven Bommenede Oost (6)

Duiklocatie:Werkhaven Bommenede Oost (6)

Zonnemaire (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 6

Beschrijving

Even uit de kust ligt het, eens door de zee opgeslokte voormalige dorp, Bommenede. Duiken is daar niet toegestaan omdat de restanten in de vaargeul liggen. Ook in de haven en de aanloop naar de haven mag niet gedoken worden.

Dichter bij de kant kun je wel leuk duiken en snorkelen. Er is veel parkeerruimte waardoor deze plek geschikt is voor grotere groepen. Ook voor jeugd die een snorkeltrip wil maken, is hier vollop gelegenheid met voldoende parkeergelegenheid, een strandje, een groot grasveld en een afgeschermd zwemgebied.

Download brochures en richtlijnen

 

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:Werkhaven Bommenede Oost (6)
  • Adres
    Werkhaven Zonnemaire

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
  • Bij/aan een meer
Dolphins Dive Centre
Brouwershaven

Kenmerken

Algemeen

22 m

Op de ondiepere gedeelten van de zandbodem zitten veel slibanemonen, maar op de diepere gedeelten zie je vooral platvissen. Aan de rand van het water tussen de vele soorten waterplanten kan je hier zeenaalden vinden en vele soorten garnalen. Op de stenen van de dammetjes zitten mosselen en oesters en soms biedt een oester weer een goede ondergrond voor anemoonsoorten die een harde ondergrond prefaleren, zoals de weduweroos. 

Voorwaarden

Ga niet te ver uit de kant, dan kom je in het betonde vaarwater en daar mag je niet duiken. Dit zijn visgronden. Er kunnen vistuigen staan van beroepsvissers. Laat de vistuigen met rust.

Kenmerken

  • Grevelingenmeer
  • Duiken
Binnenwater
Gemakkelijke duikplaats, geschikt voor licht recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Ja
  • Geschikt voor mindervaliden