Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:De Muur (15)

Duiklocatie:De Muur (15)

Den Osse (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 15

Beschrijving

Bij de duikplaats De Muur liggen vier dammetjes met daar tussenin kleine zandstrandjes. Het mooiste is het hier zo rond de 5 meter diepte, aan het einde van de piertjes.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:De Muur (15)
  • Adres
    Langendijk Den Osse

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
  • Bij/aan een meer
Den Osse Haven
Grand café Westenwind

Kenmerken

Algemeen

20 m
50 m

Op de stenen van het dijklichaam groeien enorm veel anemoontjes en Knotszakpijpen. Tussen de stenen hebben Puitaaltjes en verschillende soorten grondeltjes een schuilplaats gevonden. In het voorjaar is op deze plek wel eens een snotolf gesignaleerd, wat in de Grevelingen bijzonder genoemd mag worden.

Deze duikplaats wordt ook wel het Schelpenstrandje genoemd, dit is waarschijnlijk een betere naam omdat de muur, refererend aan het stenen muurtje bovenop de dijk, op veel meer plaatsen voorkomt. De schelpenstrandjes zijn veel karakteristieker voor deze duikplaats. Zij bevinden zich tussen een viertal golfbrekertjes. Vanaf deze strandjes is het heel leuk duiken rond de uiteinden van de golfbrekertjes. Vanwege het kleine aantal parkeerplaatsen is deze plek niet geschikt voor grote groepen met duikers. Wel is het mogelijk om op het parkeerterein van de duikplaats Nieuwe Kerkweg te parkeren, maar dan is het nog een hele wandeling terug.

Voorwaarden

Ga niet te ver uit de kant, dan kom je in het betonde vaarwater en daar mag je niet duiken. Dit zijn visgronden. Er kunnen vistuigen staan van beroepsvissers. Laat de vistuigen met rust.

Kenmerken

  • Grevelingenmeer
  • Duiken
  • Snorkelen
Binnenwater
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee