Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:De Koepel Oost (17b)

Duiklocatie:De Koepel Oost (17b)

Scharendijke (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 17

Beschrijving

De duikplaats het Koepeltje ligt ten oosten van een haventje en een recreatiestrandje. Om er te komen kun je hier vanaf de Brouwersdam komen, of via een lange trap over een duin lopen.


Er is geen parkeergelegenheid dichtbij de duikplaats zelf. Parkeren kan bij cafetaria t' Koepeltje of aan de Brouwersdam, waarna je in beide gevallen wel een flink eind naar de duikplaats moet lopen.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:De Koepel Oost (17b)
  • Adres
    Inlaag Scharendijke

Omgeving

Ligging

400 meter
Cafetaria 't Koepeltje
  • Bij/aan een meer
Duikcentrum De Kabbelaar
Dive Inn De Kabbelaar

Kenmerken

Algemeen

18 m
400 m

Deze duikplaats is de meest westelijke van de Grevelingen en ligt het dichtst bij de spuisluis van de Brouwersdam. De invloed van die spuisluis, die er voor zorgt dat er bij hoogwater vers Noordzeewater in de Grevelingen vloeit, is hier duidelijk merkbaar. Als er nieuwe levensvormen in de Grevelingen worden ontdekt, is dat regelmatig hier bij het Koepeltje. Zo is hier de gehoornde slijmvis gesignaleerd , maar ook heel veel verschillende soorten platvissen en vrijzwemmende vissoorten kan je hier tegenkomen.

In de winter hebben een aantal vissoorten ook een bepaalde voorkeur voor het water rond het Koepeltje om hun eieren af te zetten. Zo zijn hier veel nesten van zeedonderpadden maar ook eieren van de veel zeldzamere slakdolf gezien.

Voorwaarden

Ga niet te ver uit de kant, dan kom je in het betonde vaarwater en daar mag je niet duiken. Dit zijn visgronden. Er kunnen vistuigen staan van beroepsvissers. Laat de vistuigen met rust.

Kenmerken

  • Grevelingenmeer
  • Duiken
  • Snorkelen
Binnenwater
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee