Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:Frans Kok Rif (5)

Duiklocatie:Frans Kok Rif (5)

Dreischor (Schouwen-Duiveland)

Beschrijving

Het Frans Kokrif is geplaatst door genieduikers van de Landmacht op 22 augustus 2002 en bestaat uit betonnen halve bollen gemaakt door sportduikers.


Op deze duikplaats is in 2008 een prachtige duiksteiger aangelegd zodat je niet meer over glibberige stenen het water in hoeft. De duiksteiger zelf zal onder water in de loop der tijd ook prachtig begroeid raken en zal daarom zelf weer een mooi duikobject vormen. Bij zonnige dagen speelt het licht ook mooi door de kieren van de steiger zodat hij zelfs heel fotogeniek is te noemen.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:Frans Kok Rif (5)

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
50 meter
  • Bij/aan een meer
Dolphins Dive Centre
Dreischor

Kenmerken

Voorzieningen

  • Afvalcontainer

Algemeen

25 m
50 m

De reefballs hebben als doel het biologische leven te stimuleren en de diversiteit te vergroten. De sponzen, zakpijpen en zeeanjelieren hebben dankbaar gebruik gemaakt van de harde ondergrond en binnen de bescherming van de bollen leven diverse kreeften en garnalen.
Door de speciale constructie van de bollen is er vooral veel harde ondergrond bijgekomen aan de binnenzijde die schaduwrijk en beschermd is. Deze speciale biothoop is door de gaten in de bollen ook nog prima te bestuderen.

Voorwaarden

Ga niet te ver uit de kant, dan kom je in het betonde vaarwater en daar mag je niet duiken. Dit zijn vrije visgronden. Er kunnen vistuigen staan van beroepsvissers. Laat de vistuigen met rust.

Kenmerken

  • Grevelingenmeer
  • Duiken
  • Snorkelen
Binnenwater
Gemakkelijke duikplaats, geschikt voor licht recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee