Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie: Gemaal Dreischor (4)

Duiklocatie: Gemaal Dreischor (4)

Dreischor (Schouwen-Duiveland)

Beschrijving

Dreischor gemaal is bij de meeste duikers in Nederland als duikstek een begrip. Veel aspirant-duikers hebben hier wellicht hun eerste ervaring opgedaan met het duiken in Zeeland.

Als je boven op de dijk staat, kan je het gedeelte van het gemaal dat boven het water uitsteekt al mooi afgetekend zien liggen, maar het gedeelte dat onderwater ligt is pas echt interessant. Wanneer het zicht goed is en zonnestralen door het water heen dringen, is er tussen de buizen van het gemaal een prachtig schouwspel: elk stukje van de constructie is namelijk uitbundig begroeid.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie: Gemaal Dreischor (4)
  • Adres
    Zuid Langeweg Dreischor

Omgeving

Ligging

4000 meter
  • Openbaar parkeren (gratis)
  • Bij/aan een meer
Dolphins Dive Center Brouwershaven
Hotel Restaurant de Ring van Dreischor

Kenmerken

Algemeen

20 m
50 m

De grote verticale pijlers zijn begroeid met allerlei sponzen, wieren en anemoontjes en vooral aan de onderzijde van de horizontale buizen zitten veel doorschijnende zakpijpen. Daar tussendoor vind je botervisjes en af en toe een zeedonderpad.

Voorwaarden

Het kan gebeuren dat het gemaal plotseling in bedrijf wordt gesteld als je daar aan het duiken bent. Dit merk je meteen omdat het zicht bij het gemaal dan meteen zeer slecht wordt en aan de wervelingen in het water. Je kunt dan beter uit de buurt van het gemaal blijven. Zorg dat je niet in betond vaarwater terecht komt, en laat de netten van de vissers met rust als je deze tegenkomt. Het gaat hier om vrije visgronden.

Kenmerken

  • Grevelingenmeer
  • Duiken
  • Snorkelen
Binnenwater
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee