Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:Stoofpolder - Het Licht (23)

Duiklocatie:Stoofpolder - Het Licht (23)

Bruinisse (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 23

Beschrijving

Duikplaats Het Licht ligt ver achterin de Oosterschelde. Ver van de Oosterscheldekering waardoor je hier weinig tot geen stroming hebt en buiten de kentering kunt duiken. Ook geschikt voor duikers die rustig aan ervaring willen opdoen in de Oosterschelde.

Duiken is alleen toegestaan links (ten noorden) van het havenlicht. Rechts van het havenlicht is verboden duikgebied vanwege de vaargeul die dicht langs de kant loopt. De afstand tussen parkeerplaats en duikplaats is groot. Een flinke wandeling.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:Stoofpolder - Het Licht (23)
  • Adres
    Nieuwlandje Bruinisse

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
  • Bij/aan een meer
Duikcentrum Waterworld Nieuwerkerk
Bruinisse

Kenmerken

Algemeen

20 m
400 m

Op een diepte van 3 tot 10 meter vind je een zandbodem die bedekt is met Japanse oesters. De grote hoeveelheid oesters vormen een groot natuurlijk rif. Op een diepte van 14 meter kom je regelmatig bij de verankering van de boei Noordzeekrabben tegen. Let op dat je niet in de vaargeul terecht komt, want dit is verboden duikgebied.

Ook kom je op deze plek vaak zakpijpen en naaktslakjes tegen.

Voorwaarden

Duiken is alleen toegestaan links (ten noorden) van het havenlicht. Rechts van het havenlicht is verboden duikgebied. De afstand tussen parkeerplaats en duikplaats is groot. Een flinke wandeling.

Kenmerken

  • Oosterschelde
  • Duiken
Ruim water
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee
  • Geschikt voor mindervaliden
Op deze duikplaats zijn ringen geplaatst waardoor duikers - en ook minder valide duikers! - veilig de dijk af en op kunnen komen.