Header foto Ontdek zoveel meer

Duiklocatie:Zonneschijn Zuiveringsinstallatie - Oosterland (28)

Duiklocatie:Zonneschijn Zuiveringsinstallatie - Oosterland (28)

Bruinisse (Schouwen-Duiveland)

  • Nummer duiklocatie: 28

Beschrijving

Een vrij onbekende Zeeuwse duikplaats, die toch interessant is. Vanaf de kleine landtong aan je linkerkant kun je vrij eenvoudig te water. De bodem is bedekt met stenen van oude dijkversterkingen, deze zijn mooi begroeid met diverse anemonen. Het zicht is op deze duikplaats bij afgaand water, dus na de laagwaterkentering, beter dan bij opkomend water. Door hier niet te diep te duiken wordt sterke stroming vermeden. Tot een diepte van rond de 18 meter is de bodem bedekt met hard substraat, hierna bestaat de bodem voornamelijk uit zand.

De Oosterschelde is op dit deel vrij smal waardoor de vaargeul dicht bij de duikplaats ligt. In de vaargeul mag je niet duiken.

Download brochures en richtlijnen

Contact

Lokatie adres

Duiklocatie:Zonneschijn Zuiveringsinstallatie - Oosterland (28)
  • Adres
    Verloren Kostweg 5 Bruinisse

Omgeving

Ligging

  • Openbaar parkeren (gratis)
Waterworld Nieuwerkerk
Bruinisse

Kenmerken

Algemeen

25 m
50 m

De stenen van de oude dijkversterkingen zijn mooi begroeid met diverse anemonen en vooral in het voorjaar veel baksteenanemomen. Tussen de grote stenen schuilplaatsen voor een grote diversiteit aan krabben en vissen. Glatheakreeftjes zijn hier altijd wel te vinden, net als diverse soorten zwemkrabben. In het ondiepe deel kun je zeebaarzen en harders tegenkomen.

Voorwaarden

Houd er rekening mee dat de Oosterschelde hier smal is en de vaargeul vrij dicht langs de kant loopt. Voorkom dus vrije opstijgingen en keer altijd via de bodem terug naar de kant.

Kenmerken

  • Oosterschelde
  • Duiken
Ruim water
Aantrekkelijke duikplaats, geschikt voor fitte recreatieve duikers

Toegankelijkheid

Nee