Header foto Ontdek zoveel meer

Diverse verbeteringen aan vvvzeeland.nl

Evenementen-zoekbalkwoensdag 13 mei 2020

Met behulp van uw feedback, input van website gebruikers en analyse van webstatistieken, zijn deze week een groot aantal verbeteringen doorgevoerd op vvvzeeland.nl. Wij lichten graag toe wat er is aangepast en waarom dit is aangepast. 

1. Evenementen zoekbalk
Het is vanaf nu mogelijk om op de evenementenpagina een specifieke datum of periode te kiezen. Voorheen had de gebruiker enkel de mogelijkheid om te kiezen uit; alle data, vandaag, morgen, dit weekend, komend weekend, en de komende 30 dagen. 
2. Werking filteren op zoekpagina's is verbeterd
Op verschillende zoekpagina's zoals dagje uit, moest de gebruiker voorheen eerst alle vinkjes uitzetten, om bijvoorbeeld de categorie 'attracties' zichtbaar te maken. De werking is nu precies omgedraaid, zodat de gebruiker alleen het vinkje 'attracties' aan hoeft te vinken. Op deze manier ziet de gebruiker het aanbod binnen één klik. Dit komt ten goede van het gebruiksgemak en de gebruikerservaring. 
3. Leesbaarheid 'cards' is verbeterd 
De leesbaarheid van de titels op de 'cards' zijn op vrijwel alle pagina's verbeterd. Er is een zeer lichte 'slagschaduw' toegevoegd, waardoor de tekst leesbaar blijft bij een lichte achtergrond.4. Diverse webshop verbeteringen
  • Op de startpagina van de webshop is de introductietekst van beneden naar boven verplaatst. Verder is er een nieuw onderdeel 'uitgelichte producten' toegevoegd, waar o.a. ruimte is voor het uitlichten van de Zeeuwse cadeaupakketten.

  • Op de product categoriepagina's, zoals de fietsroutes, zijn de introductieteksten van beneden naar boven verplaatst. Ook is de productweergave aangepast, zodat er nu veel meer catergorien tegelijk (12 producten i.p.v. 4 producten) op een pagina passen, waardoor de gebruiker minder vaak op de 'toon meer knop' hoeft te klikken.

5. Inschrijfmogelijkheid nieuwsbrief bij profielregistratie
Het is vanaf nu mogelijk voor een gebruiker om tijdens het registratieproces, voor het aanmaken van een profiel op vvvzeeland.nl, zich meteen aan te melden voor de nieuwsbrief. Jaarlijks maken er zo'n 8.000 a 9.000 gebruikers een profiel aan via de website en Zeeland App. Met deze nieuwe optie hopen we dat een groot deel van de gebruikers zich aanmeld voor de nieuwsbrief via deze weg.

6. Nieuw naamveld bij inschrijven nieuwsbrief voor personalisatiemogelijkheden
Bij alle nieuwsbrief inschrijfmogelijkheden op de site (onderin de website (footer), bij een eerste bezoek een pop-up na 3 bezochte pagina's en tijdens het profiel registratie proces) kan de gebruiker nu ook de voornaam meesturen. Hiermee stimuleren we het opbouwen van duurzame relaties en conversies, doordat we berichten persoonlijk kunnen maken.
7. Fall back bij ontbrekende vertalingen aangepast
Voorheen kreeg de gebruiker bij de Duitse en Engelse site willekeurige objecten te zien, wanneer er een vertaling ontbrak. Dit was onoverzichtelijk en kwam niet ten goede van de gebruikerservaring. Deze fall back is er dan ook uitgehaald. Deze aanpassing ervaart u het beste als u de Duitse blog pagina bekijkt. De willekeurige objecten die hier eerst naar voren kwamen, worden nu niet meer getoond. De gebruiker krijgt nu enkel de Duitstalige blogs te zien.

8. Headings (titels en subtitels op pagina's) aangepast
Er waren verschillende problemen met de titels en subtitels op diverse pagina's. Ten eerste waren ze te groot en ook was de verdeling niet goed ingericht. Beiden zijn nu verholpen, waardoor verschillende pagina's rustiger ogen. De aanpassingen hebben ook een gunstig effect op de vindbaarheid van pagina's door zoekmachines. 

« Terug