Header foto Ontdek zoveel meer

Toeristisch Zeeland steunt oproep om extra landelijke corona-maatregelen

vrijdag 20 maart 2020

In Zeeland zijn grote zorgen over het toerisme tijdens de coronacrisis. Daarom wordt er namens de toeristische sector in Zeeland nogmaals aangedrongen om landelijk extra coronamaatregelen te nemen. Dit werd afgesproken in een spoedoverleg gistermiddag tussen Veiligheidsregio Zeeland, provincie Zeeland en vertegenwoordigers van de toeristische sector. De toeristische branche sprak daarbij nadrukkelijk de steun uit voor de brief van de Veiligheidsregio Zeeland aan het Rijk. Deze brief werd gisteren aan de ministers verstuurd en wordt mede namens de toeristische branche nogmaals onder de aandacht gebracht.

Zorgvraag en sociale contacten
Zeeland is een toeristische provincie. In deze unieke situatie is het aantal en het gedrag van onze bezoekers niet te voorspellen. Sociale contacten zijn daarbij vrijwel niet in te perken en onze zorg kan al heel snel overvraagd worden. Het Zeeuwse standpunt is dat dit een nationaal vraagstuk is. Daarom wordt dringend en snel gevraagd om landelijke maatregelen, richtlijnen of adviezen waarmee ongewenste toeloop van toeristen beperkt of gereguleerd kan worden.

Vertegenwoordigers
Bij het speciaal ingelaste overleg over de coronacrisis waren vertegenwoordigers aanwezig van de Recron Zeeland, Impuls Zeeland, Toeristisch Ondernemend Zeeland, VVV Zeeland, Provincie Zeeland, GGD Zeeland en Veiligheidsregio Zeeland. De brief is hier gepubliceerd op zeelandveilig.nl

« Terug