Header foto Ontdek zoveel meer

Internationale foodbloggers verleiden met Zeeuwse Zilte Zaligheden

image-2019-04-04donderdag 04 april 2019

VVV Zeeland organiseert op vrijdag 5 april, in samenwerking met Krijn Verwijs Yerseke B.V. en NBTC Holland Marketing, een foodevent voor internationale foodbloggers. Elf influencers uit binnen- en buitenland komen naar Yerseke om kennis te maken met de zeevruchten die Zeeland rijk is. Het is de eerste keer dat VVV Zeeland een event voor deze doelgroep organiseert.

Foodevent
Het doel van het foodevent is om meer mensen te enthousiasmeren voor het eten van en koken met Zeeuwse schaal- en schelpdieren. Foodbloggers spreken doorgaans een jonger publiek aan. Voor culinair Zeeland een belangrijke nieuwe doelgroep. De bloggers, afkomstig uit Duitsland, België en Nederland, reizen de hele wereld over om content te verzamelen voor hun foodblogs. Via hun culinaire blog en social media kanalen bereiken ze een grote groep volgers.

Programma
Het programma dat de foodbloggers krijgen aangeboden, staat geheel in het teken van Zeeuwse Zilte Zaligheden. Ze nemen een kijkje bij de Mosselveiling, varen over de Oosterschelde naar de oesterpercelen en nemen deel aan diverse workshops onder leiding van een professionele Zeeuwse kok. De streekproducten waarmee wordt gewerkt, zijn allemaal afkomstig van Krijn Verwijs Yerseke B.V.

Culinair Zeeland
De Zeeuwse streekproducten zijn al jaren een belangrijk promotiemiddel voor Zeeland. Met de organisatie van het foodevent wil VVV Zeeland de Zeeuwse Zilte Zaligheden ook bij een jongere doelgroep promoten. 


__________________________________________________________________________________________________________________________
NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met VVV Zeeland, Sonja van der Voet, tel. 0118-587707 of via email s.vander.voet@vvvzeeland.nl

« Terug