Header foto Ontdek zoveel meer

Benefietconcert: Laudando zingt voor Calando

woensdag 20 juni 2018

Zaterdagmiddag 30 juni as. geeft COV Laudando een concert in de Hervormde Kerk van Dirksland ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Hospice Calando. De medewerkers en vrijwilligers van het Hospice verlenen met veel betrokkenheid palliatieve zorg en het is heel bijzonder dat deze mensen dit werk met zoveel liefde en betrokkenheid doen. COV Laudando weet zich al jaren verwant aan Calando, doordat ze verschillende keren heeft meegewerkt aan lustrumconcerten en een muzikale bijdrage levert aan de jaarlijkse herdenkingsdiensten van Calando. Vandaar dat dit concert in het teken staat van het jubileum van Calando en het afscheid van directeur Janneke Koningswoud.

Onder leiding van dirigent Rinus Verhage zingt het koor van Pachelbel de prachtige koraalcantate ‘Was Gott tut, das ist wohlgetan’; twee gevoelige werken van Mendelssohn, waaronder het motet ‘Verleih uns Frieden’; twee delen uit het Requiem van Fauré: het wondermooie ‘Pie Jesu’ en ‘Agnus Dei’. Daarnaast nog twee werken van de Engelse componisten Wesley en Stanford. Het concert sluit af met het magistrale motet ‘Ich lieg und schlafe ganz mit Frieden’ van J.C.F. Bach; een van de zonen van de grote Bach. De keuze van de muziekstukken heeft alles te maken met het mooie en ook emotioneel zware werk dat in Calando wordt verricht. De teksten spreken van het verdriet en leed hier op aarde en de vrede en troost die bij God te vinden is en die verkregen wordt door het geloof in Jezus Christus.

Het koor wordt op het orgel begeleid door de fantastische organist Wim Diepenhorst. Hij zal daarnaast ook enkele orgelwerken laten horen. De sprankelende en heldere sopraan Marlotte van ’t Hoff verzorgt de sopraansoli in verschillende werken. Al met al een prachtig programma dat op zaterdagmiddag gratis te beluisteren is! Na afloop is er een collecte bij de uitgang die uiteraard bestemd is voor Hospice Calando. Sponsoren van dit concert zijn o.a. Abbo Advocaten, WEA, Bouwcenter Esselink, Vrienden van Huib Roskam en de Stichting Paul van Hessenfonds en verder nog andere sponsoren. Door deze bijdragen kan de volledige opbrengst van de collecte direct ten goede komen aan Calando. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ruim een uur. Jong en oud is van harte welkom op dit bijzondere concert!

« Terug