Header foto Ontdek zoveel meer

Samen maken we vvvzeeland.nl beter

nieuwsbrief-headermaandag 11 juni 2018

Eind mei hebben wij een aantal onderdelen vernieuwd op vvvzeeland.nl om het gebruiksgemak voor de gast te verbeteren en meer conversie te realiseren. De eerste verbeteringen die zijn doorgevoerd zijn op basis van feedback van partners, input van websitegebruikers en uitgebreide analyse van webstatistieken. Wij lichten graag toe wat er is aangepast, waarom dit is aangepast en wat u de komende tijd kan verwachten.

Naar de vvvzeeland.nl website

Makkelijker navigeren door de site

De menustructuur op de website is vernieuwd en op elke pagina prominent aanwezig. Hierdoor kan de gebruiker makkelijker zijn weg vinden op de website. De volgorde is bepaald op basis van het zoek- en klikgedrag van de gebruiker. Zo verschilt de volgorde dan ook per taal. De Duits- en Engelstalige gebruikers hebben namelijk andere interesses dan de Nederlandse gebruikers.

Test het zelf op vvvzeeland.nl

Waar bevindt de gebruiker zich?

Als onderdeel van de menustructuur is er ook een zogenaamd 'kruimelpad' toegevoegd aan de website. Hiermee weet een gebruiker altijd waar hij zich binnen de website bevindt. Dat is vooral handig voor de gebruiker die niet via de homepagina de website binnenkomt. Hij kan dan makkelijker verder navigeren.

 

 

Zoekbalk ‘vind een accommodatie’

De zoekbalk naar accommodatie staat prominent in beeld aan de bovenkant van verschillende pagina's. Hierdoor kunnen bezoekers snel en makkelijk zoeken. Dit draagt bij aan een verhoging van het aantal doorverwijzingen, reserveringen en/of boekingen. Houdt u zelf uw bezetting actueel?

Zoeken naar accommodaties

De zoekfunctie naar accommodaties is aangepast:

  • De filteropties 'regio' en 'plaats' zijn hoger gepositioneerd;
  • Het totaaloverzicht van zoekresultaten per pagina is uitgebreid;
  • De plaatsnaam is duidelijk zichtbaar bij de zoekresultaten;
  • Er is een reset filter functie toegevoegd, waarmee een gebruiker eenvoudig met één klik opnieuw kan beginnen met zoeken.

Bekijk de pagina

Planning volgende verbeteringen

Nu de eerste verbeteringen zijn doorgevoerd, zullen we op korte termijn ook andere onderdelen van de website vernieuwen. De vormgeving van diverse pagina’s wordt aangepast om het gebruiksgemak te vergroten. Denk aan de pagina’s zien en doen, overnachten, restaurants, wellness en meer. Tevens wordt ook de detailpagina van uw vermelding vernieuwd. Het gebruiksgemak van de zoek- en filterfuncties wordt verbeterd. De wijzigingen worden doorgevoerd rond de zomer.

Tips om uw vermelding te actualiseren

  • Voeg actuele foto’s toe;
  • Klopt de tekst nog? Zo niet, schrijf een bondig, inspirerend en informatief verhaal;
  • Actualiseer openingstijden en beschikbaarheid;
  • Check uw contactgegevens en voeg aanvullende informatie toe die handig is voor de gast;
  • Zorg voor vertalingen in het Duits en Engels. Maar liefst 32% van de bezoekers aan vvvzeeland.nl is Duitstalig. Tevens komen 75% van alle reserveringsaanvragen/boekingen uit Duitsland.

Vermelding bijwerken

« Terug