Header foto Ontdek zoveel meer

Foto’s van en herinneringen aan Speeltuin De Flipjes gezocht

maandag 28 mei 2018

Wie heeft er niet geslingerd aan de kabelbaan? Of heeft er eindeloos van de glijbaan geslierd? Al bijna 65 jaar is speeltuin De Flipjes aan de Prins Hendrikweg in Ouddorp een begrip. Volgend jaar verschijnt er een boek over De Flipjes. Maar daar is wel een beetje hulp voor nodig. De VVV Goeree-Overflakkee is daarom op zoek naar foto’s van en herinneringen aan deze bijzondere speeltuin.  

Vorig jaar nam Peter Grinwis afscheid als voorzitter van de VVV Goeree-Overflakkee. Bij zijn afscheid kreeg Peter van de VVV een mooi cadeau; een boek. “Het was een boek met lege pagina’s. Ik mocht zelf bedenken waar het over mocht gaan en de VVV zou dan in opdracht het boek laten schrijven. Een geweldig cadeau! Maar ik moest het even laten bezinken. Ik wilde namelijk een boek, waarmee ik iets terug zou kunnen doen voor de gemeenschap en voor het toerisme”, aldus Grinwis. “Ik heb toen besloten dat het over speeltuin De Flipjes moest gaan. Iedereen, die in deze omgeving woont of recreëert heeft daar wel iets mee, of mee gehad. De VVV vond het een leuk idee en ook Gerard Quist, voorzitter van het bestuur van speeltuin De Flipjes, was zeer verheugd.”

Na verschillende gesprekken met betrokkenen is vast komen te staan dat het een boek moet worden met veel foto’s en herinneringen. Maar daar is dus wel hulp bij nodig. Heb je leuke vakantieherinneringen aan de Flipjes? Heb je uren lang in de draaimolen gezeten tot je er misselijk van werd? Je latere echtgenoot ontmoet op het klimrek? Er vrienden voor het leven geworden op de trampoline? Heb je er leuke zomers doorgebracht met andere ouders, die ook met hun kinderen naar De Flipjes gingen? Heb  je nog foto’s van jou en je vriendinnen op de schommels? Of was je er als leerkracht elk jaar weer om toezicht te houden tijdens schoolreisjes? Kom dan op zaterdag 9 juni naar het VVV kantoor in ‘t Blaeuwe Huus aan de Bosweg 2 in Ouddorp. Van 9.00 – 16.00 uur kunnen er herinneringen gedeeld en foto’s ingeleverd worden. Foto’s worden direct gescand en hoeven dus niet achter gelaten te worden. De schrijfster van het boek is ook aanwezig om verhalen op te tekenen. Mocht je verhinderd zijn op 9 juni, mailen kan natuurlijk ook: info@vvvgoeree-overflakkee.nl. Let wel op bij het versturen van foto’s dat ze minstens 1Mb per stuk zijn. En vergeet niet je contactgegevens mee te sturen. Het inleveren van bijdragen kan tot en met zaterdag 30 juni 2018.

« Terug