Header foto Ontdek zoveel meer

Expositie april 2018 - Annelies Snijders

zaterdag 31 maart 2018

In de expositie “Nieuwe wegen” toont Annelies Snijders de hele maand april een serie blauwdrukken, ook wel cyanotypie genoemd. Haar  eerste kennismaking met de blauwdruk techniek was enkele jaren geleden tijdens de KunstKijk route bij  “Atelier Havenhoofd” in Middelharnis. Annelies haar interesse werd gewekt om eens iets ander te doen met haar digitale foto’s zonder gebruik te hoeven maken van een doka. Zij volgde een workshop cyanotypie bij hetzelfde atelier, gegeven door kunstenaars Renate van Opdorp en Monique van Wensveen. In deze workshop werden vooral de creatieve mogelijkheden belicht van het maken van een cyanotypie. Daarnaast leerde Annelies dat een cyanotypie (blauwdruk) een fotografisch proces is  waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Deze techniek werd vroeger (19de eeuw) gebruikt om op een eenvoudige manier bouwtekeningen te kopiëren.

Annelies, enthousiast geworden door de mogelijkheden van de cyanotypie in de kunst, schafte de  nodige materialen aan en ging daarna zelf thuis aan de slag, wat onder andere resulteerde in de prachtige serie blauwdrukken die in ‘t Blaeuwe Huus/VVV-kantoor, Bosweg 2 in Ouddorp te zien zijn van: 3 april t/m 28 april 2018.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur en zaterdag van 09.00-16.00 uur (uitgezonderd feestdagen). U bent allen van harte welkom om deze expositie te komen bezoeken!

Meer informatie over de techniek en  het werk van Annelies kunt u vinden bij de expositie in ‘t Blaeuwe Huus, op de website www.atelierhavenhoofd.nl en/of via Annelies Snijders, info@snijdruk.nl.

« Terug