Header foto Ontdek zoveel meer

ZeelandPas, de sleutel voor een slaapstrandhuisje

ZeelandPas als sleutel slaapstrandhuisje Groede, Carla Schönknecht kleindonderdag 29 maart 2018

PILOT SLAAPSTRANDHUISJES STRANDCAMPING GROEDE

Domburg, 29 maart 2018 - De ZeelandPas is meer dan een belevingspas alleen, het is voor komend seizoen ook de sleutel voor een slaapstrandhuisje op Strandcamping Groede. Gedeputeerde Carla Schönknecht nam woensdagmiddag de ZeelandPas als ´sleutel´ in gebruik. Zij opende als eerste een slaapstrandhuisje met de ZeelandPas. Strandcamping Groede is een pilot gestart om de ZeelandPas te gebruiken als toegangscontrole voor de slaapstrandhuisjes. Deze aanvullende dienst kan in de toekomst ook voor meerdere accommodaties gelden.

Pilot
Een gast die een slaaphuisje heeft geboekt bij Strandcamping Groede kan dit jaar eenvoudig de deur van het slaaphuisje openen met de ZeelandPas. Ook krijgt men makkelijk toegang tot faciliteiten zoals de wasmachine of parkeervoorzieningen en kan de ZeelandPas gebruikt worden als betaalmiddel op het park. Eigenaar van Strandcamping Groede Eric van Damme: “Onze gast zoekt vermaak en ontspanning, en wil de omgeving ontdekken. Hij wil alles beleven zonder al teveel moeite. Hierin vervult de ZeelandPas een belangrijke rol. De ZeelandPas kan zowel vermaak als het verblijf aan elkaar koppelen.” Inmiddels heeft ook Camping Ons Buiten uit Oostkapelle enthousiast gereageerd en gaat de ZeelandPas koppelen aan faciliteiten op het park.

Digitale Zeeland Experience
In 2016 en 2017 is de basis gelegd van de digitale ambitie die provincie Zeeland in 2015 heeft opgenomen in het coalitieakkoord ‘Krachten bundelen’ door het benoemen van de Digitale Zeeland Experience. Gedeputeerde Schönknecht: “Sinds de lancering van de ZeelandPas in 2014 heeft de pas veel ontwikkelingen doorgemaakt. Van vier passen naar één pas voor heel Zeeland, en het aanbod met voordeel bij accommodaties, attracties, musea en activiteiten wordt ieder jaar uitgebreider. Ik daag VVV Zeeland, de ondernemers en ook de Zeeuwse overheden uit om de ZeelandPas de komende jaren verder te verbreden. Van een voordeelpas naar een aantrekkelijk en - voor onze gasten - een eigenlijk onmisbaar voordeelprogramma.’’

Koppelen
Met het koppelen van de toegangscontrole van een verblijfsaccommodatie aan de ZeelandPas, is het mogelijk om de verbinding tussen de accommodatie en vermaak in de omgeving te creëren. Het biedt de gast optimaal gemak. De gast heeft geen verschillende pasjes of andere middelen meer nodig voor verschillende vormen van toegangscontrole. Het kan hierbij gaan om toegang tot het vakantiepark, de hotelkamer, het zwembad, een attractie in de omgeving, evenementen etc. Bovendien wordt het voor ondernemers eenvoudiger om de ZeelandPas als toegangspas mee te nemen in hun exploitatie dan als losstaand product.

Realisatie
De ZeelandPas is een project van Economische Impuls Zeeland, VVV Zeeland en Kenniscentrum Kusttoerisme. De pilot toegangscontrole is onder andere mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, VVV Zeeland, Strandcamping Groede, Every Office (leverancier) en Camping Ons Buiten.


NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Noëlle Verhage (projectleider ZeelandPas) via 0118-587700 of email: n.verhage@vvvzeeland.nl.

« Terug