Header foto Ontdek zoveel meer

Volgende stap in herontwikkeling Renesse een feit

Burgemeester Rabelink opent VVV Inspiratiepunt Renessewoensdag 28 maart 2018

Domburg, 27 maart 2018 - De volgende stap in masterplan Renesse is een feit. Burgemeester Rabelink heeft met een druk op de knop de afronding van maar liefst vier (deel) projecten bezegeld. De herontwikkeling van het gebied rondom het transferium bestaat uit meerdere delen; een nieuwe invulling van- en het gebied rondom het voormalig Ecoscope, vernieuwing van het parkeerterrein aan de Oude Moolweg en een nieuwe rotonde aan de Hogezoom. ‘’Met de oplevering van deze projecten zetten we een grote stap in de goede richting, zo blijft Renesse ook in de toekomst een bruisende badplaats met een onderscheidend karakter’’; aldus Gerard Rabelink, burgemeester Schouwen-Duiveland.

Tuin van Renesse
Het gebied rondom het voormalig Ecoscope is compleet op de schop gegaan. Het resultaat is een betere doorloop richting het centrum en een nieuwe ‘Tuin van Renesse’. De tuin heeft onder andere nieuwe verlichting , diverse speelelementen en een kunstwerk waar je een leuke foto kan maken.

VVV-Inspiratiepunt Renesse
In het voormalig Ecoscope gebouw zijn nu VVV-Inspiratiepunt Renesse, OVR en Carefree Homes gevestigd. Het VVV is omgezet naar de formule Inspiratiepunt 2.0, en daarmee voor gasten, bezoekers én inwoners het startpunt om de omgeving te ontdekken. Het herbergt de verhalen en bezienswaardigheden van de omgeving om zo de gast te inspireren voor zijn verblijf in Zeeland.

Rotonde Helder en parkeerterrein
De herinrichting van de rotonde leidt tot een betere verkeersveiligheid en uitstraling van Renesse. Er is onder andere meer aandacht voor de verschillende rijrichtingen, opstelplaatsen voor voertuigen en zichtlijnen voor fietsers en voetgangers. Ook het parkeerterrein Oude Moolweg heeft een nieuw gezicht gekregen en is hiermee gebruiksvriendelijker gemaakt.

Samenwerking
Voor de uitvoering van deze deelprojecten in het Masterplan Renesse is intensief samengewerkt tussen de gemeente, VVV Zeeland, de Ondernemersvereniging Renesse en de Dorpsraad.


NOOT VOOR DE REDACTIE
_______________________________________________________________________

Bijgaand ontvangt u een foto voor plaatsing bij uw artikel. Suggestie voor onderschrift: Burgemeester Rabelink drukt op de knop voor de opening van VVV Inspiratiepunt Renesse.
Fotograaf: Bart van der Putten.  

Voor meer informatie over VVV Inspiratiepunt Renesse kunt u contact opnemen met Martijn Kapel, Strategisch Projectmanager VVV Zeeland, tel. 06-41841502 of email: m.kapel@vvvzeeland.nl.
Voor meer informatie over Masterplan Renesse kunt u contact opnemen met Ricardo de Winter, Projectleider, tel. 0111-452442 of email: ricardo.de.winter@schouwen-duiveland.nl.

« Terug