meergrevelingen.nl Algemeen 4 tips voor het kiezen van de juiste raambekleding in je badkamer

4 tips voor het kiezen van de juiste raambekleding in je badkamer

4 tips voor het kiezen van de juiste raambekleding in je badkamer post thumbnail image

Wil je meer weten over raamdecoratie voor in je badkamer? Lees dan deze blog die vol staat met tips over het kiezen van de juiste raambekleding!

4 tips voor het kiezen van de juiste raambekleding in je badkamer

Zei er iemand ‘raamdecoratie badkamer’? Misschien heb je het al overwogen maar voor het geval je dat nog niet hebt gedaan; plissé gordijnen zijn een keuze waar je zeker geen spijt van zal krijgen. Hier lees je daarom vier simpele tips om je te helpen de perfecte gordijnen uit te kiezen voor je badkamer. Je leest onder meer over afmetingen, soort stof, privacy, en lichtinval.

Afmetingen en de soort stof

Tip 1: zorg dat de afmetingen kloppen. Het lijkt misschien logisch, maar zorg ervoor dat je je raam goed opmeet. Meet dus zowel de breedte als de hoogte op verschillende plekken, het kan namelijk voorkomen dat ramen niet altijd perfect recht zijn. In de badkamer wil je daarnaast natuurlijk niet dat je gordijnen de grond raken, omdat het dan lastiger wordt om schimmel te voorkomen. Vind je het opmeten lastig? Op de website van de leverancier staan vaak tips die het proces wat verduidelijken.

Tip 2: kies een geschikte stof die past bij het doeleinde. In de badkamer wil je een stof die tegen een beetje vocht kan en makkelijk schoon te maken is. Er zijn veel verschillende soorten stoffen die zowel mooi als praktisch zijn. Kies daarom dus een stof die goed tegen vocht kan en daarnaast goed past bij jouw smaak en de stijl van je badkamer.

Alles over privacy en lichtinval

Tip 3: vergeet je privacy niet. In je badkamer is privacy erg belangrijk. Niemand wil oogcontact maken met de buurman tijdens het douchen. Kies daarom voor dikkere stoffen die niet doorschijnend zijn en een groot deel van het raam bedekken. Ook het opmeten speelt hier een grote rol in. Het gordijn moet precies aansluiten om inkijk te voorkomen.

Tip 4: Denk daarnaast ook aan de lichtinval. Of je nu standaard maten bestelt of juist gaat voor raamdecoratie op maat, je wilt natuurlijk genoeg licht in je badkamer hebben vallen. Met plissé gordijnen kun je makkelijk spelen met de hoeveelheid licht die je binnenlaat. Zo heb je altijd genoeg licht en kun je dat combineren met de juiste mate van privacy.

Het kiezen van de juiste raambekleding voor je badkamer lijkt misschien een hele klus, maar met deze tips moet het lukken. Onthoud dus dat het bij raamdecoratie niet alleen gaat om hoe het eruitziet, maar ook om hoe het functioneert, zeker in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Houd deze tips dus in je achterhoofd bij het maken van de keuze!

Gerelateerde Berichten